Projekt w Klóšterskej zahrodźe 

Projekt im Klostergarten



Wot zorna ke chlěbej

W juniju 2015 poda so naš třeći lětnik pěši do Pančić. Běchmy so za projekt “ Wot zorna ke chlěbej” přizjewili.
Najprjedy zhonichmy, kak so zorno do role wusyje, schadźa, rosće a dozrałi. Nazhornje so nam pokaza, kak ćežke tute dźěła w prjedawšich časach běchu. Runje tak wobćežne bě transportowanje do młyna a wot tam jako muka do pjekarnje. Wědźo, kelko prócy je trěbne wot zorna hač ke chlěbej, sej ludźo chlěb jako “ Boži dar” přeco wažachu.
Po teoriji  wotewzachmy sej ćěsto za całty a kóždy formowa sej swójsku całtu. W samsnym času, kaž bě pječwo we kachlach, dźěchmy do zeloweje zahrody. Tam hromadźichmy zela za zelowu butru. Hdyž bě wšitko hotowe, dachmy sebi čerstwe całty ze zelowej butru słodźeć.


Vom Korn zum Brot

Am 11. Juni 2015 begab sich die 3. Klasse nach Panschwitz in den Kräutergarten. Wir hatten uns für das Projekt  „ Vom Korn zum Brot „ angemeldet.
Zuerst  lernten wir den Weg des Korns von der Aussaat  bis zur Ernte kennen.  Danach  erfuhren  wir alles über die beschwerliche Arbeit in früherer Zeit und wieviel Mühe es ebenfalls  machte, bevor aus dem Korn ein Brot entstand.
Nach der Theorie durften wir uns vom Bäcker  Teig holen und  daraus unsere eigenen Brötchen formen. Während unsere Brötchen im Ofen schlummerten, begaben wir uns in den Kräutergarten. Dort lernten wir unterschiedliche Kräuter kennen. Die Leiterin des Kräutergartens erklärte uns, wie man eine wohlschmeckende Kräuterbutter zubereitet. Zum Schluss ließen wir uns die Brötchen mit der Kräuterbutter schmecken.
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Šulerjo 2. lětnika pobychu w Klóšterskej zahrodźe. Woni zeznachu wšelake zela. Wosebite dožiwjenje za nich bě připrawjenje zeloweje pizzy a zeloweho čaja.

Im Rahmen des Themas „Gesunde Ernährung“ begaben sich die Kinder in den Klostergarten. Sie lernten verschiedene Kräuter und ihre Verwendung kennen. Ein besonderes Erlebnis war die Herstellung einer Kräuterpizza und eines Kräutertees.